בראוניז טבעוני

ללא גלוטן

מספר מנות

24 יחידות

דרגת קושי

בינוני

זמן הכנה

45 דקות

מצרכים

16 תמרים מסוג מג’הול


5 כפות גדושות קקאו


1/4 כוס מייפל טהור


3 כפות שמן קוקוס


2 כוסות אגוזי לוז או פקאנים או שקדים או מיקס שלהם

לשכבת טראפלס:

100 גרם שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים


4-5 כפות קרם קוקוס או חלב קוקוס או כל חלב שתרצו


1/3 כוס אגוזי לוז או פקאנים או שקדים

אופן הכנה

  • במחבת רחבה קולים את האגוזים עד שהם מזהיבים יפה. מצננים ומעבירים רק כוס וחצי (עוד חצי כוס משאירים בצד). לקערת מעבד מזון. לא לדלג על השלב הזה, חשוב שהאגוזים בפנים יהיו קראנצ’יים.
  • בינתיים מגלענים את התמרים ומעבירים גם אותם לקערת מעבד המזון.
  • מוסיפים לקערה קקאו, מייפל ושמן קוקוס וטוחנים בפולסים עד שנוצרת תערובת די אחידה עם צ’אנקים קטנים של אגוזים אם התערובת לא מתגבשת לכם ביד אפשר להוסיף עוד טיפה מייפל או שמן קוקוס, מאוד תלוי בעסיסיות של התמרים שהשתמשתם בהם ובגודל שלהם. בכל מקרה צריך לקחת קצת מהתערובת ביד ולהדק, אם זה מתהדק ולא נדבק ליד זה מוכן.
  • מניחים נייר אפייה בתחתית התבנית ומקפידים שנייר האפייה יצא החוצה מהשוליים לחילוץ נוח.
    מעבירים את התערובת לתבנית עם נייר האפייה ומהדקים היטב היטב עם הידיים. חשוב שיהיה מהודק ובשכבה אחידה. מעבירים למקפיא לכמה דקות עד שהשוקולד יהיה מוכן.
  • בקערה שמתאימה למיקרוגל שמים שוקולד וקרם קוקוס וממיסים, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. שופכים את השוקולד על תערובת הבראוניז, מחליקים עם כפית או סכין.
  • קוצצים גס את החצי כוס אגוזים שהשארנו בצד ומפזרים מעל.
  • מעבירים למקרר עד שהחלק העליון יציב ואז חותכים לקוביות ושומרים במקרר עד להגשה.

**שיצא בגובה הזה ממליצה להשתמש בתבנית יותר רחבה מאינגלייש קייק. אבל אם אין אז לא נורא
* אפשר להחליף את סוגי האגוזים.

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים ליחידה מתוך 24
קלוריות- 122 קק״ל
חלבון- 2 גרם
פחמימה- 11 גרם
שומן- 6 גרם