לחם קינואה

ועדשים כתומות

ללא גלוטן

מספר מנות

10 פרוסות

דרגת קושי

קל

זמן הכנה

10 דקות- מוכן תוך שעה וחצי

מצרכים

2 כוסות קינואה אדומה/לבנה (האדומה נותנת צבע יפה ללחם)


1 כוס עדשים כתומות


3/4 כוס מים


1/4 כוס חלב סויה לא ממותק


1/4 כוס שמן זית


2 כפות חומץ תפוחים / מיץ לימון


2 כפיות אבקת אפייה


1 כפית סילאן / דבש


כפית מלח


כוס של זרעים ואגוזים (אני השתמשתי באגוזי מלך קצוצים וגרעיני דלעת)

אופן הכנה

  • נשרה את הקינואה, והעדשים בשפע של מים למשך הלילה.
    (מומלץ להשרות את העדשים בקערה נפרדת מהקינואה.)
  • לאחר ההשרייה נסנן ונכניס למעבד מזון יחד עם הנוזלים (מים, חלב סויה והשמן)
  • נטחן הכל עד למרקם חלק כמה שיותר.
    – נעביר את הבלילה לקערה ונוסיף את שאר המרכיבים ונערבב
  • נשים בתבנית אינגליש קייק (יוצאות 2 תבניות) , נבריש עם שמן זית ונפזר שומשום ומלח גס.
  • נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה ורבע, כשנוציא נבדוק עם קיסם שהוא יוצא יבש לגמרי ואז נדע שהלחם מוכן.
    בתאבון 😋

ערכים תזונתיים

ערכים לפי 10 פרוסות:

קלוריות- 65 קק״ל
חלבונים- 3 גרם חלבון
פחמימות- 8 גרם פחמימה
שומנים 2 גרם