עוגת תפוחים

מספר מנות

15 פרוסות

דרגת קושי

בינוני

זמן הכנה

60 דקות

מצרכים

3-4 תפוחים ירוקים גדולים (אפשר גם אדומים)

1/4 כוס שמן חמניות/קנולה או 50 גרם חמאה רכה

1/2 כוס סוכר

1 ביצה

3 כפות טחינה

2כפות סילאן טבעי

1 כוס קמח כוסמין

1 כפית אבקת אפייה

1 כפית קינמון

¼ כפית מלח

אפשרויות להוספה: אגוזי מלך קצוצים, אגוזי פקאן וכד'
(אני הוספתי אגוזי מלך, שקדים בצורת גפרורים וקוקוס).

אופן הכנה

  • מחממים תנור ל 170 מעלות
  • משמנים תבנית בינונית (25*18)
  • מכינים קערה עם מים וקצת מיץ לימון
  • מקלפים את התפוחים ומיד שמים בקערה עם המים
  • חותכים את התפוחים לקוביות קטנות ושמים בתבנית המשומנת עם קצת קינמון וסוכר (לערבב את התפוחים).
  • בקערה גדולה טורפים היטב: שמן, סוכר, ביצה, טחינה וסילאן.
    מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח ומערבבים היטב. התערובת שנוצרת מאד לא נוזלית – לא להיבהל.
  • מניחים את התערובת על התפוחים עם כף ואח"כ מרטיבים את הכף במים קרים ו"משטחים" את התערובת באופן שווה על כל התפוחים (כמו בתמונות)
  • אם אתם רוצים להוסיף אגוזים עכשיו זה הזמן – פזרו אותם על העוגה
    אופים 35-45 דקות עד שהתערובת יציבה ושחומה ואתם כבר משתגעים מהריח (אפשר לדקור חתיכת תפוח ולראות שהם רכים)
  • מחסלים את התבנית, נפרדים מהאורחים והולכים לישון

ערכים תזונתיים

לפרוסת עוגה ( לפי תבנית עם 15 פרוסות).
קלוריות-120קק״ל
פחמימות-13 גרם
שומן-6.5 גרם
חלבון-2.5 גרם
עשיר בסיבים תזונתיים!