פשטידת ברוקולי
מספר מנות
16 ריבועים
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה
60 דקות
מצרכים
1 ברוקולי טרי או חבילת ברוקולי קפוא
בצל גדול
כפית שמן זית
2 ביצים
גביע קוטג' / גבינה לבנה / גבינת שמנת 5%
2 פרוסות גבינה צהובה עד 16% שומן
כפית גדושה קמח כוסמין
מלח ופלפל שחור
קצת שומשום לקישוט
אופן הכנה
מצרפת את המתכון המקורי אבל שימו לב, עשיתי כמה שינויים מעניינים.
- את הברוקולי מפרידים לפרחים ומרתיחים בסיר עם מים וכפית מלח עד לריכוך.
- * אני עשיתי חצי ברוקולי חצי שעועית ירוקה.
- את הבצל קוצצים ומטגנים במחבת עם שמן זית, עד לריכוך הבצל.
- בקערה גדולה מערבבים ביצים, גבינה, מלח, פלפל, קמח ובצל.
- * אני עשיתי חצי קוטג׳ חצי יוגורט 20 גרם חלבון.
- משמנים תבנית בשמן זית ויוצקים את בלילת הפשטידה.
- מסדרים את פרחי הברוקולי ולוחצים מעט לתחתית.
- את הגבינה הצהובה שמים מעל ומפזרים שומשום.
- 🔸אופים את הפשטידה בתנור חם על 190 מעלות כ-35 דקות, עד להשחמה.
- מחכים שיתקרר ונהנים
ערכים תזונתיים
ערכים לחתיכה
קלוריות- 40 קקל
פחמימה- 2.8 גרם
חלבון-3.5 גרם
שומן- 1.5
סיבים תזונתיים- 0.3 גרם