פשטידת ברוקולי

מספר מנות

16 ריבועים

דרגת קושי

בינוני

זמן הכנה

60 דקות

מצרכים

1 ברוקולי טרי או חבילת ברוקולי קפוא

בצל גדול

כפית שמן זית

2 ביצים

גביע קוטג' / גבינה לבנה / גבינת שמנת 5%

2 פרוסות גבינה צהובה עד 16% שומן

כפית גדושה קמח כוסמין

מלח ופלפל שחור

קצת שומשום לקישוט

אופן הכנה

מצרפת את המתכון המקורי אבל שימו לב, עשיתי כמה שינויים מעניינים.

  • את הברוקולי מפרידים לפרחים ומרתיחים בסיר עם מים וכפית מלח עד לריכוך.
  • * אני עשיתי חצי ברוקולי חצי שעועית ירוקה.
  • את הבצל קוצצים ומטגנים במחבת עם שמן זית, עד לריכוך הבצל.
  • בקערה גדולה מערבבים ביצים, גבינה, מלח, פלפל, קמח ובצל.
  • * אני עשיתי חצי קוטג׳ חצי יוגורט 20 גרם חלבון.
  • משמנים תבנית בשמן זית ויוצקים את בלילת הפשטידה.
  • מסדרים את פרחי הברוקולי ולוחצים מעט לתחתית.
  • את הגבינה הצהובה שמים מעל ומפזרים שומשום.
  • 🔸אופים את הפשטידה בתנור חם על 190 מעלות כ-35 דקות, עד להשחמה.
  • מחכים שיתקרר ונהנים

ערכים תזונתיים

ערכים לחתיכה
קלוריות- 40 קקל
פחמימה- 2.8 גרם
חלבון-3.5 גרם
שומן- 1.5
סיבים תזונתיים- 0.3 גרם