עוגת בננות

מספר מנות

12 פרוסות

דרגת קושי

בינוני

זמן הכנה

30 דקות

מצרכים

3 בננות בשלות (חצי בננה לקישוט)

2 ביצים

½ כוס סוכר חום

50 גרם חמאה מומסת

1 כף סילאן טיבעי

1 כפית תמצית וניל * * *

1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כוס קוואקר דק

1 כפית אבקת אפיה

½ כפית קינמון

½ כוס קוקוס טחון,

אגוזים קצוצים

אופן הכנה

  • משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור ל175 מעלות
  • מקציפים את הביצים ואחרי כדקה-שתיים, כשהן מקבלות נפח מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מוסיפים את השמן, הסילאן והוניל.
  • מערבבים את הקמח, הקוואקר, האבקת אפיה והקינמון ומוסיפים לבלילה בתנועות קיפול.
  • מועכים את הבננות ומקפלים ביד לתוך הבלילה, מוסיפים גם את הקוקוס ואגוזים.
  • חשוב לא לערבב יותר מידי – רק עד שהחומרים מתאחדים, כדי שהעוגה תהיה אוורירית.
  • מעבירים לתבנית ואם רוצים מקשטים בפרוסות בננה 🙂
  • אופים כ-40-45 דקות או עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים.
  • בתאבון

ערכים תזונתיים

ערכים לפרוסה
קלוריות- 160 קק"ל
פחמימה- 18 גרם
חלבון- 4 גרם
שומן- 7 גרם
סיבים תזונתיים- 2.5 גרם