עוגת בננות
מספר מנות
12 פרוסות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה
30 דקות
מצרכים
3 בננות בשלות (חצי בננה לקישוט)
2 ביצים
½ כוס סוכר חום
50 גרם חמאה מומסת
1 כף סילאן טיבעי
1 כפית תמצית וניל * * *
1 כוס קמח כוסמין מלא
1 כוס קוואקר דק
1 כפית אבקת אפיה
½ כפית קינמון
½ כוס קוקוס טחון,
אגוזים קצוצים
אופן הכנה
- משמנים תבנית אינגליש קייק ומחממים תנור ל175 מעלות
- מקציפים את הביצים ואחרי כדקה-שתיים, כשהן מקבלות נפח מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מוסיפים את השמן, הסילאן והוניל.
- מערבבים את הקמח, הקוואקר, האבקת אפיה והקינמון ומוסיפים לבלילה בתנועות קיפול.
- מועכים את הבננות ומקפלים ביד לתוך הבלילה, מוסיפים גם את הקוקוס ואגוזים.
- חשוב לא לערבב יותר מידי – רק עד שהחומרים מתאחדים, כדי שהעוגה תהיה אוורירית.
- מעבירים לתבנית ואם רוצים מקשטים בפרוסות בננה 🙂
- אופים כ-40-45 דקות או עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם מעט פירורים לחים.
- בתאבון
ערכים תזונתיים
ערכים לפרוסה
קלוריות- 160 קק"ל
פחמימה- 18 גרם
חלבון- 4 גרם
שומן- 7 גרם
סיבים תזונתיים- 2.5 גרם