עוגת טחינה רכה

מספר מנות

20 פרוסות

דרגת קושי

בינוני

זמן הכנה

60 דקות

מצרכים

3 ביצים

1 כוסות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס שמן

1 כוס מיץ תפוזים (240 מ”ל)

1 כוס קמח מלא

1 כוס קמח לבן

שקית אבקת אפיה

3/4 כוס טחינה גולמית (180 גרם)

לשימון וקישוט התבנית:

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות שומשום + כף קוקוס

אופן הכנה

  • משמנים ומקשטים את התבנית
  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • מברישים את התבנית בטחינה גולמית ומפזרים שומשום+ קוקוס (יידבקו לטחינה).
    הכנת העוגה:
  • בקערה טורפים ביצים, סוכר ותמצית וניל במשך דקה (בעזרת מטרפה, אין צורך במיקסר) עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט. מוסיפים את השמן בהדרגה תוך כדי טריפה. מוסיפים מיץ תפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה וטורפים כמה שפחות, רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
  • משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-45 דקות, עד שהעוגה תפוחה ושחומה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש (עם פירורים לחים).

    החלק החשוב ביותר
  • מצננים מעט, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, פורסים ומגישים.
  • בתאבון

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים לפרוסה (20 חתיכות):
קלוריות: 150
פחמימות: 15 גרם
חלבונים: 5 גרם
שומנים: 10 גרם
סיבים תזונתיים: 1.25 גרם
עשיר בברזל, אומגה 6, אומגה  3 וסידן