לחם טחינה

מספר מנות

15 פרוסות

דרגת קושי

בינוני

זמן הכנה

45 דקות

מצרכים


6 כפות טחינה

2 כפות סילאן

4 ביצים גדולות

1 אבקת אפיה

1/2 כפית מלח

כוס מלאה בגרעינים מה שיש לכם ואתם אוהבים (חמנייה, דלעת, שקדים, אגוזים…)

כפית זעתר

1 כף שומשום

אופן הכנה

  • מערבבים את כל החומרים למרקם חלק.
  • שמים רק 3/4 מכוס הגרעינים.
  • מכניסים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב.
  • את ה1/4 הנותר מפזרים מעל.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה (עד שהלחם מזהיב ומתייצב)
  • בתאבון

*** ברגע ששמים את אבקת האפייה מומלץ להכניס כמה שיותר מהר לתנור.
*** לפרוס רק כשהלחם מתקרר.
*** מומלץ להגשה עם ממרח קישואים וקשיו (מתכון באתר)

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים לפרוסה (15 פרוסות):
100 קלוריות
2 גרם פחמימה
5 גרם חלבון
8 גרם שומן
עשיר בסידן