המבורגר צמחוני

מספר מנות

5 מבורגרים

דרגת קושי

בינוני

זמן הכנה 30 דקות

מוכן תוך שעה וחצי

מצרכים

2 כפות שמן זית

1 סלסלת פטריות שמפניון

150 גרם טופו מגורד


3 כפות גבינה צהובה מגורדת (לא חובה אבל אני שמתי פרמזן וזה בהחלט משדרג)


3 כפות רוטב סויה


2 ביצים


4 כפות פירורי לחם


3 כפות שיבולת שועל דקה


כפית שטוחה חרדל


1/2 צ'ילי טרי או יבש


1 כפית תימין

אופן הכנה

  • מחמים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הפטריות עם הצ׳לי והתימין.
  • כהפטריות קצת מתרככות מוסיפים את הטופו המגורד, מטגנים עוד דקה.
  • בקערה מערבבים את הגבינה צהובה, הסויה, החרדל, הפרורי לחם והקוואקר.
  • את התערובת שטיגנו שמים במסננת סוחטים טוב ומוספים לקערה עם כל הדברים.
  • שמים במקרר לשעה על מנת למצק את התערובת (לא כדאי לדלג על השלב הזה ואפשר גם יותר משעה) ומוציאים 10 דקות לפני הכנה.
  • יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים במחבת עם שמן זית מ-2 הצדדים עד הזהבה.

* 🌱לטבעונים- להחליף את הביצים ל2 כפות טחינה+ 2 כפות קמח

* 🏆טיפ של אלופים מומלץ בטרם צינון תערובת ההמבורגר להכין קציצה אחת לניסיון, בכדי לוודא איזון טעמים.

ערכים תזונתיים

ערכים תזונתיים: ליחידה מתוך 5
קלוריות- 130 קק״ל
חלבונים- 8 גרם
פחמימות- 6 גרם
שומנים- 8 גרם